ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ομιλία του Μιχαήλ Θ. Ρασσιά, με τίτλο “Ανοιχτά προβλήματα των Μαθηματικών, John F. Nash και Υπόθεση Riemann”, Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, ώρα 12:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο 1, νέα κτήρια της Σ.Η.Μ.Μ.Υ.

Ομιλία του Μιχαήλ Θ. Ρασσιά

“Ανοιχτά προβλήματα των Μαθηματικών, John F. Nash και Υπόθεση Riemann”

Με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από τον τραγικό θάνατο του Noμπελίστα John Nash (23 Μαΐου 2015), ο Δρ. Μιχαήλ Θ. Ρασσιάς (University of Zurich και Institute for Advanced Study, Princeton) θα δώσει ομιλία την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, ώρα 12:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο 1, νέα κτήρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (όπισθεν Θωμαϊδείου Ιδρύματος). Ο κ. Ρασσιάς θα αναφερθεί στη συνεργασία του με τον John Nash στο Princeton κατά την περίοδο 2014-2015 και στην προετοιμασία του βιβλίου τους “Open Problems in Mathematics”
(Springer, 2016). Επίσης θα μιλήσει για την Υπόθεση Riemann και για μια προσέγγιση του προβλήματος αυτού με μεθόδους Μαθηματικής Ανάλυσης.

Σύντομο βιογραφικό:
Ο Μιχαήλ Θ. Ρασσιάς αποφοίτησε από την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. το 2010. Το 2011 έλαβε Master for Advanced Study στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Cambridge. Ακολούθως συνέχισε τις σπουδές του στο ΕΤΗ–Zurich, απ’ όπου έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο, το 2014. Κατόπιν μετέβη στο Πανεπιστήμιο του Princeton όπου έκανε μεταδιδακτορική έρευνα και εκεί συνεργάστηκε με τον John Nash.
Έκτοτε συνεχίζει την έρευνα του στο Institute for Advanced Study του Princeton και στο Ινστιτούτο Μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, όπου επίσης διδάσκει τα δύο τελευταία χρόνια. Από τα μαθητικά του χρόνια είχε επιδείξει ιδιαίτερη ικανότητα στα Μαθηματικά. Έχει τιμηθεί με δύο χρυσά μετάλλια σε εθνικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες καθώς και με αργυρό μετάλλιο στην Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στο Τόκιο, το 2003, σε ηλικία
16 ετών. Το 2014 τιμήθηκε με το Βραβείο Νοταρά της Ακαδημίας Αθηνών.

Σχετικό link: https://www.ece.ntua.gr/gr/article/76